SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lunds Konståkningsklubb
Glädje Gemenskap Rättvisa Respekt
Skridskoskola
Val av skridskor

Skridskoskolan ställer inte krav på särskilda skridskor men vi rekommenderar ändå att man redan från början väljer skridskor av bra kvalitet, då man dels undviker skador på fötter och vrister och dessutom blir träningen så mycket roligare. Bra konståknings-skridskor har en styv sko som ger bra stöd för vristen och ger åkaren möjligheter att kunna utvecklas i sin åkning. Konståkningsskridskor köpta i ”vanliga” sportaffärer (t ex Jofa, Spin, Piruett) rekommenderas inte då dessa skridskor ofta är för mjuka i skaften och har en dålig skena vilket direkt försämrar åkarens möjligheter på isen.

 

Att köpa skridskor:

Märken att rekommendera oavsett vilken nivå man tränar på är Jackson, Edea, Wifa, Graf och Risport. Dessa tillverkare säljer från enkla nybörjarmodeller till de mest avancerade konståkningsskridskor som finns. Nya konståkningsskridskor kan t ex köpas på Ishuset i Malmö eller i olika webshoppar. Om man sköter sina skridskor väl har de ett bra andrahandsvärde. Begagnade konståkningsskridskor kan man hitta på flera köp- och säljsajter, t ex Facebook. Om man köper begagnade skridskor bör man noga kontrollera att materialet i skaftet är stabilt samt att vristen är utan veck, d v s ej knäckta i vristen. 

 

 
VÅRA FACEBOOKGRUPPER
Sponsorer och samarbeten